Over Pencak Silat - SPPI / Tapak Suci

Pencak-Silat


Pentjak - Silat uitspraak tj ( oude spelling )
Pencak - Silat uitspraak c ( nieuwe spelling )image Pencak Silat S.P.P.I.
(geboortedag 01-01-1976)

Hallo,

Zal me ff voorstellen Andre, hoe heet u?
Geboren in Indonesia. Mijn leeftijd 56 jaar, maar voel me jong - volwassen - ouder -.
Wat jezelf voelt in leeftijd toch,
ben een Indo.

Op 01-01-1976 heb ik een Pencak - Silat organisatie opgebouwd.

Wat is Pencak - Silat.
Dit verhaal is niet een contravers tegen over andere verhalen. Pencak - Silat is een bewegingsleer die je moet begrijpen. De praktijk: je beoefent eerst langzaam, daarna met je eigen snelheid. De een is altijd sneller dan de ander. Je doet het in stappen met serie handelingen, met handen, voeten , heel je lichaam en geest. Ik noem dit 3 fase totaal 9. Het Pencak - Silat spel speel je in laag, midden en hoog of de combinatie ervan.

Ik heb 30 jaar ervaring in les geven ervan. Voor 1976 heb ik het in mijn kennissen kring beoefend, ze vertelden tegen me "jij hebt het in je geef het Pencak - Silat door aan anderen!". Mijn kennissen kring is van verschillende huidskleuren bruin, geel,zwart,wit, Pencak - Silat kent geen discriminatie.

image Heb vanaf mijn 6e jaar Pencak - Silat geleerd van oudere familie zoals mijn overleden vader, moeder, ooms, tantes en leerkrachten in Indonesia. Na 1979 heb ik door een groot gedeelte van Indonesia gereisd. 5 keer vanaf de grote stad Jakarta door heel Java, Madura, Bali, Lombok, naar verschillende dorpen en steden om alle bewegingen vast te leggen in mijn geheugen. Heb daar arm en rijk Pencak - Silat zien doen.

 

Ik ontmoete daar een grootmeester Bapak Bochori Achmed hij is nu helaas overleden, die een eigen stijl had van meerdere stijlen en lid was van een grote organisatie Tapak Suci, wat heilige handdruk betekend. Ging bij hem in de leer en na verloop van tijd stelde hij de vraag of ik naar het hoofdkantoor in Yogyakarta wilde gaan. Tot mijn verbazing kreeg ik de titel Pendekar die Bapak Bochori Achmed aan me gaf. Pendekar betekend grootmeester in Pencak - Silat. Ik heb een proefschrift afgegeven aan Bapak Bochori Achmed. Hier in Europa zou Pendekar als betekenis hebben professor (voorvechter), maar ik voel me gewoon mens en leerling, want iedere dag leer ik.

Hier in Europa moet je een papiertje behalen met stempels en handtekeningen erop helemaal in Nederland, wat stom is, de praktijk is de harde en zachte leerkracht. Of je arm of rijk bent Pencak - Silat is voor iedereen, je kan het beoefenen of je klein groot, dik of dun, of wat dan ook bent, er is geen verschil. Wat ik heb geleerd aan bewegingen zowel theorie en het praktische gedeelte,Heb ik samen gebundeld en ik zeg tegen alle personen leer ze goed en begrijp wat de inhoud ervan is, nu en ook later. Beoefen wanneer je tijd hebt of probeer er tijd voor te nemen. Pencak - Silat is geduldig. Zonder Pencak is er geen Silat - zonder Silat is er geen Pencak. Men kan Pencak - Silat beoefenen als: Sport, dans, alleen, massaal, met of zonder muziek.

Prehistorie.

Pencak - Silat is ontstaan in Asia, door mannen en vrouwen ontwikkelt. Ze keken vroeger en nu nog naar de plantenwereld, dierenwereld en de omgeving waar ze wonen met steeds de vraag "wat doe ik nu voor deze wereld?". Het is een gevechtssysteem dat waar je ook bent door zal gaan. De geest (denken)kan je niet vangen of verbannen. In de tijd dat er een overheersing van andere culturen heerste wilde men deze bewegingsleer verbannen, maar dat lukte de overheersers niet. Pencak - Silat lijkt op een dans, maar daar vergissen zich heel veel mensen in. Pencak - Silat is - beweging - stil - ademhaling - meditatie - magie - filosofie - een zelfverdediging kunst - nu al internationaal. Tot het tegendeel is bewezen. Pencak - Silat is na 1945 meegekomen naar Europa en andere wereld delen, hier in Nederland is het door de Indo - Ambonese gemeenschap mee gereisd. Pencak - Silat heeft veel benamingen en stromingen, het is allemaal te leren. En als je het leert ga nooit zeggen dit is de beste stijl, er is altijd een die beter is tot het tegendeel bewezen is. Geluk is de weg.

Hebt u nog vragen mail ons gerust,

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday33
mod_vvisit_counterYesterday42
mod_vvisit_counterThis week313
mod_vvisit_counterLast week832
mod_vvisit_counterThis month1597
mod_vvisit_counterLast month1135
mod_vvisit_counterAll days436053

We have: 4 guests online
Your IP: 54.226.33.117
 , 
Today: Feb 22, 2018

JBGMusic


sound by jbgmusic